zaterdag 9 augustus 2014

Vriescel luchtgordijn lost sneeuw- en ijsproblemen onzichtbaar op!

Branche
Food, productie en distributie
Locatie
Hamont
Voordelen
- Vrije doorgang voor transport
- Vriezer temperatuur behouden
- Ontdooiing van verdampers beperken
- Energie besparen
Temperaturen
- Voorruimte: +12°C
- Vriescel: -22°C
Oplossing door middel van
AFIM IGLO® (vriescel luchtgordijn)
Vriescel luchtgordijn




Beschrijving werking AFIM IGLO® bij Vanreusel Snacks

Om het energieverlies tijdens transport van en naar de vriescel te verminderen heeft Vanreusel Snacks uit het Belgische Hamont in 2013 gekozen voor een hoge druk luchtgordijn voor haar vriescel, merk AFIM IGLO®. Dit hoge druk vriescel luchtgordijn is volledig geleverd en geïnstalleerd door de firma Air In Motion. Door de unieke werking van dit hoge druk vriescel luchtgordijn (AFIM IGLO®) in combinatie met actieve luchtdroging wordt niet alleen condensatie en ijsvorming voorkomen, maar vindt er ook een aanzienlijke besparing plaats op energie.

Voordelen vriescel luchtgordijn voor Vanreusel Snacks

Het voordeel van hoge druk luchtgordijnen bij een vriescel is dat er een open zicht ontstaat en dus een vrije doorgang voor transport. Door het vele transport in deze opening is een strokengordijn of een snelloopdeur geen werkbare optie, aangezien in het verleden is gebleken dat aanrijd schades met regelmaat voorkomen. Daarnaast wordt door middel van de AFIM IGLO® de vriezer temperatuur behouden, ondanks een continu geopende doorgang voor transport. Hierdoor wordt het aantal ontdooiacties van de verdampers sterk gereduceerd wat naast de praktische voordelen een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg heeft.

Over Vanreusel Snacks

Als Belgisch familiebedrijf, opgericht door Paul Vanreusel, vond in 1953 de oorsprong in het bereiden van ambachtelijke charcuterie zoals hammen en verschillende pastei- en worstsoorten. Dankzij veranderingen in de markt kon in 1970 langzaamaan worden overgeschakeld naar diepgevroren snacks. Het productgamma werd dan ook uitgebreid met de huidige “klassiekers” zoals onder andere de cervela’s, frikandellen, hamburgers en gehaktballen. In 1976 werd de leiding overgenomen door de zonen die zich enkel nog toelegden op het maken van kwalitatieve snacks voor de horecaondernemer.
Momenteel wordt een zeer uitgebreid gamma van deze diepgevroren vleessnacks aangeboden en is Vanreusel Snacks uitgegroeid tot een marktleidende snackfabrikant. Tevens staat ondertussen ook reeds de 3de generatie, namelijk Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel, aan het roer samen met Theo Vanreusel. Lukas Vanreusel heeft daarnaast een productie-eenheid opgestart in Hongarije met de naam Flema. In deze fabriek worden er momenteel uitsluitend satés en andere aanprikproducten gemaakt.
Vanreusel Snacks speelt in op de trends van vandaag en dit alles zonder de noden van de klanten uit het oog te verliezen want eens je Vanreusel hebt geproefd, blijf je ernaar snacken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten